Halcyon Greens – Landscape

Pimpama Gold Coast

Client: Halcyon

Year: 2016

Gainsborough Greens is a new over 50s residential community that is focused on creating a diverse recreational program for residents and visitors. On a site surrounded by a golf course, natural bushland and pristine wetlands, the landscape design draws inspiration from the idyllic conditions of the site while still creating a functional landscape that provides facilities for the Halcyon community to enjoy.

The unique landscape design delivered by ML Design features a centrally located large open parkland and leisure precinct, tennis courts, lawn bowls, bocce, gardening as well as providing the perfect landscape for lounging around the resort-style lagoon pool.

Our unique design incorporated golf buggy path access throughout the community to increase the feel of an open and welcoming community where residents can enjoy time together outdoors. We also created an embellished entry threshold and beautifully designed gateway sales office gardens.

Following on from the success the ML Design studio saw with their masterplan design for the precinct, the landscape design team collaborated closely with the client to build upon the innovative design solutions delivered by the masterplanning team. This resulted in a landscape design that captured the quintessential lifestyle offered by the project’s location.

The landscape design team collaborated closely with the project team to bring their vision for the site to life, and our studio worked to create a landscape that promoted usability and a sense of community. The designs we delivered promoted sociability by providing spaces where the community can spend quality time together in pristine outdoor settings.

The strategic landscape design solution delivered by the ML Design team created a number of open spaces for the residents of Gainsborough Greens to get together to promote a sense of community and togetherness. Through collaborating closely with Halcyon, we were able to create a design that looked established from day one – meaning residents could enjoy their surrounds from the moment they moved into the development.